آنچه باید از آنتی ویروس برای ویندوز سرور بدانید!

در سازمان‌ها و شبکه‌های کامپیوتری بزرگ برای سرویس‌دهی به تعداد زیادی از کامپیوترها از ویندوز سرور استفاده می‌شود. در این بستر امکان کنترل گسترده داده‌ها و ذخیره‌سازی و اشتراک‌گذاری آن‌ها بین شبکه‌های مشترک و چندین کاربر وجود دارد. برای این بستر و محیط تکنولوژیکی، برقراری امنیت مهم‌ترین مولفه‌ای است که باید به آن پرداخت. بنابراین سیستم عامل ویندوز به عنوان قلب سرور باید به یک سیستم امنیتی سالم و قدرتمند به نام آنتی ویروس سرور مجهز شود تا با تامین امنیت اطلاعات و داده‌ها و جلوگیری از ورود برنامه‌های مخرب به شبکه، به بهبود عملکرد کاری کمک کند.

در این مقاله از پیرامون امنیت شبکه گستر همراه ما باشید تا از اهمیت آنتی ویروس برای ویندوز سرور به شما بگوییم و مولفه‌های انتخاب یک آنتی ویروس کاربردی برای سرور را با هم بررسی کنیم.

آنتی ویروس ویندوز سرور چیست؟

آنتی‌ویروس سرور یک راه‌حل و برنامه تخصصی و امنیتی به حساب می‌آید، که برای محافظت از سیستم‌های سرور در برابر طیف گسترده‌ای از تهدیدات از جمله ویروس‌ها، بدافزارها، باج‌افزارها و سایر برنامه‌های مخرب طراحی شده است. این تهدیدها می‌توانند از طریق راه‌های مختلف به سرورها نفوذ کنند و به طور بالقوه داده‌های حساس را به خطر بیندازند، و عملیات سرورها را مختل کنند و خسارات و زیان‌های جبران ناپذیری به بار بیاورند.

چرا استفاده از آنتی ویروس برای ویندوز سرور ضروری است؟

از آنجایی که داده‌های دیجیتال امروزه رگ حیات کسب و کارها و سازمان‌ها هستند، و دنیای دیجیتال به طور فزاینده‌ای به هم پیوسته است، نمی‌توان نقش مهم سرورها را نادیده گرفت. سرورها برنامه‌ها و داده‌های کاربردی را مدیریت، توزیع و ذخیره کرده و نقشی محوری در یکپارچه‌سازی سیستم فناوری اطلاعات ایفا می‌کنند. بنابراین اینجاست که اهمیت مجهز کردن سرورها به آنتی ویروس سرور را می‌توان در حفاظت از داده‌ها، دفاع از سیستم شبکه‌ای در برابر بدافزارها، بهبود عملکرد سیستم، پشتیبانی قدرتمند و بازیابی سریع سیستم دانست.

سرورها حجم زیادی از داده‌ها و اطلاعات حساس مثل اطلاعات مشتریان، سوابق مالی و غیره را ذخیره می‌کنند. بنابراین اگر سرور به لایه‌ها و پروتکل‌ها امنیتی تجهیز نشود، از دست رفتن داده‌های سرور و آلوده شدن آن‌ها، می‌تواند عواقب شدید مالی و قانونی به دنبال داشته باشد.

همچنین بدافزارها جزو تهدیدات جدی در بستر آنلاین و فضای دیجیتال هستند، که می‌توانند از طریق پیوست‌های ایمیل،  دانلودهای مخرب به سرور نفوذ پیدا کنند. بنابراین وجود یک آنتی ویروس سرور می‌تواند مانع از ورود بدافزارها به سیستم شبکه‌ای شود؛ چرا که به طور مداوم بدافزارها را اسکن می‌کند و مانع از فعالیت آن‌ها در سرور می‌شود.

محافظت سرور از طریق آنتی ویروس سرور
یک سرور در معرض خطر می‌تواند کاهش عملکرد یا حتی نقص و خرابی کامل را تجربه کند. بنابراین آنتی ویروس نه تنها سرور شما را در برابر تهدیدات محافظت می‌کند، بلکه عملکرد آن را نیز بهبود می‌بخشد.

مولفه‌های انتخاب یک آنتی ویروس کاربردی برای سرور

آنتی ویروس ویندوز سرور باید بر اساس مولفه‌ها و قابلیت‌های زیر انتخاب شود:

  • شناسایی مستقیم بدافزار: یک آنتی ویروس کاربردی باید دارای قابلیت شناسایی سریع بدافزارها باشد و به طور مداوم از تهدیدات ویروس‌های مختلف از جمله تروجان‌ها، کرم‌ها و… جلوگیری کند.
  • جعبه شنی (Sandboxing): وجود این قابلیت در آنتی ویروس‌های سرور بسیار ضروری است، چرا که علاوه بر جلوگیری از نفوذ هر گونه برنامه‌ و داده‌های مخرب به سیستم و آسیب رسیدن به سیستم‌های شبکه‌ای، تمام پروسه‌های در حال اجرا بر روی سرور را نیز احراز هویت می‌کند. همچنین به طور خودکار اقدام به ایزوله کردن برنامه‌ها یا رویه‌های ناشناخته و غیرمعتبر می‌کند و اجرای آن‌ها را تحت محدودیت‌های خاصی انجام می‌دهد.
  • سیستم تشخیص نفوذ مبتنی بر هاست (HIPS): این سیستم فرآیند و فعالیت‌های همه برنامه‌ها و پروسه‌های در حال اجرا روی سرور را کنترل می‌کند و هدف آن تشخیص و متوقف کردن هرگونه فعالیت مخربی است که ممکن است به داده‌ها، سیستم‌عامل، حافظه سیستم یا کلیدهای Registry آسیب برساند.
  • دسکتاپ مجازی: دسکتاپ مجازی در آنتی‌ویروس سرور یک بستر ایزوله و مجازی است که امکان تست نسخه‌های بتا نرم‌افزارها بدون تاثیرات مخرب بر ساختار فایل را فراهم می‌کند و شرایط را برای استفاده از اینترنت فراهم می‌آورد. در واقع با استفاده از دسکتاپ مجازی، تمامی تغییرات و فعالیت‌های کاربر در یک محیط ایمن و منطبق با سیاست‌های امنیتی اجرا می‌شوند، بدون اینکه به سیستم اصلی وارد شوند.
  • دیسک نجات یا Rescue Disc: در آنتی‌ویروس سرور، دیسک نجات پیش از راه‌اندازی آنتی‌ویروس، پویش‌های ضروری را انجام می‌دهد. این ابزار قادر است رمزهای عبور را بازیابی کند، روت‌کیت را شناسایی و حذف کند، و یا حتی به کاربران امکان می‌دهد داده‌ها را از دیسک آسیب‌دیده به درایو دیگری منتقل کنند. همچنین با استفاده از دیسک نجات، امکان بازیابی اطلاعات در وضعیت‌های بحرانی یا حملات ویروسی فراهم می‌شود.
بازیابی داده‌ها از طریق آنتی ویروس سرور
به کمک آنتی ویروس ویندوز سرور می‌توانید از ابزارهای پشتیبان‌گیری قدرتمند استفاده کرده و  به سرعت داده‌ها را بازیابی کنید.

جمع بندی نهایی

در این مطلب صحبت از ضرورت استفاده از آنتی ویروس سرور در سیستم‌های شبکه‌ای شد. این سیستم امنیتی به سازمان‌های بزرگ کمک می‌کند تا داده‌ها و اطلاعات را در یک بستر امن ذخیره‌سازی و اشتراک‌گذاری کنند و مانع از دسترسی برنامه‌های مخرب به سیستم اطلاعاتی سازمان و یا آلوده شدن آن‌ها به ویروس‌های مختلف شوند.  بنابراین اگر به دنبال ایجاد یه سطح امنیتی قدرتمند در ویندوز سرور سیستم شبکه‌ای سازمان خود هستید، شبکه گستر با بیش از 30 سال تجربه در زمینه ارائه خدمات امنیت اطلاعات و شبکه همراه شما خواهد بود.

منبع: Kemuhost

شرکت مهندسی شبکه گستر

بیش از سی سال تجربه موفق در ارائه محصولات امنیت شبکه

products

راهنمای انتخاب ضدویروس

شرکت مهندسی شبکه گستر

بیش از سی سال تجربه موفق در ارائه محصولات امنیت شبکه

برندهای ارائه شده در شبکه گستر

مشاوره رایگان با کارشناس فروش

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

نام*