احتمالا شما نیز تا الان دیگر اقدام به تبدیل داراییهای سخت افزاری خود به مجازی کردهاید. پس هدف کسب و کار شما بهره وری حداکثری از زیرساخت فناوری اطلاعات سازمان است. راه اندازی چندین ماشین مجازی و یا Virtual Machine (VMs) با هم بر روی یک سرور به جای استفاده از چندین سرور اختصاصی، که هر کدام منبع تغذیه خود، سیستم خنک کننده و نگهداری منظم میخواهند، گزاره قابل تاملی را ایجاد میکند.
مسئله مهم در اینجا تعداد ماشین مجازی است که میتوان در سخت افزاری که موجود هست قرار داد بدون آنکه تاثیر جدی بر عملکرد سیستم ایجاد شود، به این امر اصطلاحا” “Consolidation ratio گفته میشود. عوامل بسیار زیادی بر عملکرد ماشینهای مجازی و ماشین میزبان میتوانند تاثیر مستقیم داشته باشند، و یکی از این عوامل آنتی ویروس سرور مجازی است.
در پیرامون امنیت شبکه گستر به بررسی دلایل نیاز به استفاده از آنتی ویروس سرور مجازی در محیط و تاثیر آن بر روی عملکرد سرور مجازی خواهیم پرداخت.
چرا یک آنتی ویروس اختصاصی برای محیطهای مجازی ضروری است؟
البته که میتوان همان آنتی ویروس تحت شبکه عادی که با آن آشنایی داریم را بر روی سرورهای مجازی نصب کنیم. اما چندیدن مشکل و کمبود بزرگ وجود دارد، که میتواند باعث شوند تا تجربه شما از استفاده زیرساختهای مجازی فناوری اطلاعات چندان دلچسب نباشد.
1- تکثر و یا Duplication
تمامی ماشینهای مجازی مجموعهای از امکانات امنیتی کاملا عین هم را استفاده خواهند کرد، که شامل یک موتور آنتی ویروس و پایگاه داده، که الگوهای ویروس ایزوله میشود، و هر کدام از آنها نیاز دارند تا این پایگاه داده را مستقلا به روزرسانی کنند. پس بخش قابل توجهی از منابع ارزشمند شما، قدرت پردازش، RAM و دیسک ذخیره شما کاملا بیهوده مصرف خواهد شد، و نتیجه نرخ تجمیع و یا Consolidation Ratio به شدت کاهش مییابد.
2- طوفانها و یا Storms
این اصطلاح برای زمانی استفاده میشود که اسکن آنتی ویروس سررور مجازی، و یا به روزرسانی پایگاه داده بر روی چندین ماشین مجازی به صورت همزمان انجام میشود، که باعث بالا رفتن ناگهانی حداکثری در مصرف منابع شده و به طبع آن افت زیاد در عملکرد و یا حتی به از کار افتادگی سرویس منجر میشود. پیکربندی دستی میتواند تا حدی به حل این مشکل کمک کند، اما با تعداد بالای ماشینهای مجازی، دخالت دستی در این پروسه میتواند بسیار زمان بر باشد.
3- فاصله راه اندازی – فوری و یا Instant-on gap
یکی از موارد استفاده معمول از ماشینهای مجازی این است که ماشین به صورت غیره فعال باقی میماند تا زمانی که نیاز به خدمت دهی فرا خوانده شود. متاسفانه، امکان به روزرسانی اجزا و یا پایگاههای داده آنتی ویروس سرور مجازی بر روی یک ماشین مجازی غیره فعال وجود ندارد. به همین خاطر بلافاصله بعد از راه اندازی ماشین مجازی و تا زمانی که آنتی ویروس سرور مجازی به روزرسانی خود را کامل کند، ماشین نسبت به حملات آسیب پذیر است.
4- حملات پانیک و یا Panic attacks
یک روش عمومی بین مدیران سیستم وجود دارد که از پیش عکس العملهای لازم نسبت به شیوع ویروس را برای سخت سازی مولفههای امنیت خود تعین کرده، و وضعیت به حالت وحشت و یا Paranoid تغییر کرده و یک پروسه اسکن از پیش زمان بندی نشده شروع میشود. چنین سیاستی، هرچند میتواند برای ماشینهای فیزیکی ارزشمند باشد، میتواند یک محیط مجازی را به راحتی به توقف کامل برساند.
5- مشکلات ناسازگاری و یا Incompatibility problems
ماشینهای مجازی در بسیاری از موارد مشابه معادل فیریکی خود هستند، اما تفاوتهای اساسی وجود دارد که باید در ذهن داشته باشید. مانند استفاده از دیسکهای غیره مداوم و یا پروسه جا به جایی ماشینهای مجازی به صورت زنده و روشن. آنتی ویروسهای استاندارد با توجه به اینکه برای ماشینهای فیزیکی طراحی شدهاند، انعطاف لازم برای تعداد زیاد متغیرهای مشخصه محیطهای مجازی را نمیدهد، پس امکان ایجاد کندی و یا خطاهای ناخواسته را داشته و شاید حتی امکان اجرا به صورت کلی را از دست بدهد.
با توجه به تمامی موارد بالا، نیاز کلی به یک راهکار آنتی ویروس ویژه برای سرور مجازی روشن خواهد بود. چنین محصولی باید با توجه و آگاهی به تمامی موارد ذکرشده ساخته شود، تا همزمان با فراهم کردن بالاترین سطح امنیت ممکن، کمترین اثر را بر روی عملکرد کلی سیستم داشته باشد.
باعث خوشبختی است که میتوانیم اعلام کنیم که تمامی مشتریان شبکه گستر میتوانند به جدیدترین و قویترین محصولات ویژه امنیت اطلاعات و شبکه برای محیطهای مجازی با فناوری روز دنیا دسترسی داشته باشند، و در عین حال از پشتیبانی همه جانبه این شرکت بهره مند شوند.