- محصولات
امنیت نقاط پایانی
خدمت آگاهیرسانی
- پشتیبانی
- درباره ما
- تماس
- پیرامون امنیت
آنتی ویروس تحت شبکه یا سرور یک بسته کامل امنیتی شامل ابزارهای پشتیبان گیری، نرم افزارهای امنیتی و کاربردی است که وظیفه محافظت از اطلاعات تحت شبکه در برابر نرم افزارهای مخرب، بدافزارها، هکرها و … برای سازمانها را بر عهده میگیرد. به همین علت مدیران سازمانها اهمیت بسیاری به خرید آنتی ویروس تحت شبکه برای سازمان خود میدهند. اگر مدیر یک سازمان اعم از کوچک یا بزرگ هستید، همین امروز که دیر نشده است به فکر امنیت اطلاعات خود باشید.
آنتی ویروس تحت شبکه یک جزء حیاتی زیرساخت امنیت سایبری است که هدف آن جلوگیری، شناسایی و مقابله با تهدیدات و آسیب پذیریهای احتمالی یک سیستم شبکه است. این تهدیدها ممکن است شامل ویروسها، کرمها، جاسوسافزارها، ابزارهای تبلیغاتی مزاحم و سایر نرمافزارهای مضر باشد که میتوانند خطر قابل توجهی برای سیستم عامل شبکه ایجاد کند.
آنتی ویروس تحت شبکه یک سپر ارزشمند برای یک سازمان ارائه میدهد، اما برای امنیت سایبری جامع، کل سازمان باید سطحی از بهداشت دیجیتال را رعایت کند. به روز رسانی به موقع نرم افزار، روشهای رمز عبور قوی، پشتیبانگیری منظم از دادهها، درک کلاهبرداریهای ایمیل، برخی از روشهای عاقلانهای هستند که باید دنبال کنید.
در مجموع، یک آنتی ویروس تحت شبکه با شناسایی مداوم و مبارزه با انواع تهدیدات بالقوه، کمک زیادی به ایمنسازی زیرساخت شبکه میکند. امنیت شبکه به اجزای مختلف به هم پیوسته بستگی دارد. آنتی ویروس شبکه اگر بخشی از یک رویکرد چند جانبه و یکپارچهتر نسبت به امنیت سایبری باشد، با هدف مدیریت پیشگیرانه خطرات و اطمینان از جلوگیری نفوذ در شبکه، ارزش زیادی دارد.
آنتی ویروسهای سرور یا تحت شبکه دارای قابلیتهای پیشرفتهای برای شناسایی انواع بدافزارها هستند. این ابزارها میتوانند بدافزارهای شناخته شده و ناشناخته را شناسایی کرده و آنها را از سیستم حذف کنند.
بدافزارها به طور مداوم در حال تغییر و تکامل هستند. بنابراین، آنتی ویروسهای سرور باید بهروز باشند تا بتوانند تهدیدات جدید را شناسایی کنند. بهروزرسانیهای منظم یکی از ویژگیهای کلیدی آنتی ویروسهای سرور است.
بسیاری از آنتی ویروسهای سرور این امکان را فراهم میکنند که مدیریت امنیت در یک پنل متمرکز انجام شود. این ویژگی به مدیران IT کمک میکند تا امنیت چندین سرور را بهراحتی نظارت و مدیریت کنند.
در بسیاری از موارد حمله به یک سرور با نقطه پایانی (Endpoint) کلاینت متفاوت است. هدف مهاجم باقیماندن در سرور برای جمعآوری دادههای شبکه، اطلاعات شخصی قابل تشخیص و یا اطلاعات مالی است.
هرچقدر نفوذگر بتواند بیشتر مخفی بماند سود بالاتری خواهد داشت. حملات سادهای مانند بدافزار و یا worm به راحتی قابل شکست و مقابله است. مهاجمین مدرنتر، از ابزارهایی مانند «وب شل» (به انگلیسی webshell) بهعنوان تروجان دسترسی از راه دور استفاده میکنند. چند خط کد ساده که بسیار شبیه به خود کدهای سرور است و بهراحتی دسترسی از راه دور و یا دسترسی به فایل سرور را برای نفوذگر فراهم میآورد. در اینجاست که آنتیویروس سرور بهتنهایی کارایی نخواهد نداشت.
ویندوزهای سرور، لینوکس و سرویسهای مختلف هرکدام ضعفها و حملات مخصوص به خود را دارند. بدین ترتیب باید از راهکاری استفاده بشود که به صورت چند بستری قابلیت پیادهسازی داشته باشند. همچنین، حملات میتواند در لایههای مختلف سیستم اتفاق بیفتد که باعث میشود آنتیویروس سرور در برابر آنها کور باشد.
در بحث امنیت سرور، باید رویکرد دفاع هوشمند از سرور را دنبال کرد. لذا استفادهی بهتنهایی از آنتیویروس سرور، کمکی به حفاظت از آن نمیکند. برای محافظت بیشتر از سرور بهعنوان نقطه نهایی، باید از بستر محافظت نقاط نهایی (Endpoint Protection Platform) سازگار با سرور استفاده شود.
راهکارهای امنیت نقطه نهایی و یا Endpoint Security راهکاری است، که تمامی کنترلهای لازم جهت تامین امنیت کامل نقطه پایانی را در یک بستر واحد فراهم میکند و در نسخههای مناسب سرور، امکانات ویژهای برای آنها وجود دارد.
از آنتیویروس فایل سرور تا آنتیویروس وب (Web Antivirus) و پست الکترونیک (EMail Antivirus) ، و از کنترل دستگاههای متصل به سیستم تا فناوریهای ضد باجافزار، فقط بخشی از لایههای مختلف حفاظتی است که در راهکار امنیت نقطه نهایی بهکار رفته است.
برای مثال در راهکارهای امنیت نقاط پایانی پیشرفتهای مانند Trellix Endpoint Security (مکافی سابق) از چندین موتور مخصوص برای محافظت، شناسایی و پاسخ به حملات بر روی سرورهای ویندوز و لینوکس استفاده میشود. همچنین قابلیتهای پاسخدهی به رخداد در شناسایی بلادرنگ و تحقیقات رخداد نیز برای سرورها پیش بینی شده است. برای شناسایی حملات گریزنده و پیچیده که به راحتی از آنتی ویروس سرور ساده عبور خواهند کرد، Trellix از هوش مصنوعی قدرتمند، شناسایی رفتارهای غیرمعمول و یادگیری ماشین (Machine Learning) کمک میگیرد.
در دنیای مدرن امروز امنیت سایبری، یک آنتیویروس سرور (تحت شبکه) ساده دیگر جایگاهی نداشته و برای محافظت از سرورها ابدا کافی نخواهد بود. سرورهای یک سازمان و کسب و کار، جذابترین نقاط حمله و دسترسی برای مجرمین سایبری هستند، که از روشها و تکنیکهای پیشرفته و جدید برای مخفی ماندن و بقای طولانیتر در سیستم استفاده میکنند. به همین منظور برای دفاع از سرور باید یک رویکرد چند جانبه داشت. در سطح میزبان استفاده از راهکارهای Endpoint Security و EDR، و در سطح شبکه راهکار پیشرفتهای مانند XDR میتواند به کشف حملات در سطح بالا کمک شایانی بکند. قیمت آنتی ویروس تحت شبکه به همین دلیل میتواند متغیر باشد.
به طبع هر چقدر که راهکارهای مورد استفاده پیشرفتهتر و پیچیدهتر باشند، نیاز به تخصص بالا و تجربه زیاد دارند. اما این موضوع نباید برای شما جای نگرانی داشته باشد، زیرا شرکت شبکه گستر با تجربهای طولانی در ارائه راهکارهای امنیت شبکه، شما را در تمامی مسیر طراحی و پیاده سازی راهکارهای امنیت سرور همراهی خواهد کرد.
منابع: Trellix-endpoint /Trellix-server
دلایل زیادی وجود دارند که میگویند چرا باید به امنیت شبکه اهمیت دهید. ممکن است نگران از دست دادن اطلاعات حساس مانند سوابق مشتری یا اسرار تجاری باشید. یا شاید دوست ندارید هک شوید. به هر دلیلی، انواع مختلفی از امنیت شبکه وجود دارند که میتوانید از شبکه خود محافظت کنید.
همیشه باید مراقب باشید که به چه کسانی به شبکه خود دسترسی میدهید. هرگز رمز عبور خود را با کسی به اشتراک نگذارید. مطمئن شوید که رمز عبور خود را به صورت دورهای تغییر میدهید. همچنین باید یک آنتی ویروس تحت شبکه داشته باشید و آن را به روز نگه دارید تا انواع جدیدی از ویروسها را شناسایی کرده و قبل از اینکه به سیستم شما آسیب برسانند آنها را حذف کنید.
یک آنتی ویروس تحت شبکه چندین مزیت از جمله محافظت در برابر تهدیدات دائمی پیشرفته، بهبود امنیت نقطه پایانی، مدیریت متمرکز و کاهش خطر نقض دادهها را فراهم میکند. همچنین با اسکن چندین دستگاه به طور همزمان و شناسایی آسیب پذیریهای احتمالی در زمان و منابع صرفه جویی میکند.
جواب این سوال به اهمیت مدیر یک سازمان برای امنیت اطلاعات سازمان خود دارد. با آنتی ویروس تحت شبکه اسرار و اطلاعات کارمندان و مشتریان حفظ خواهد شد.
یک آنتی ویروس شبکه با نظارت مداوم بر ترافیک شبکه و شناسایی هرگونه فعالیت مشکوک یا کد مخرب کار میکند. برای شناسایی تهدیدهای بالقوه از روشهای مختلفی مانند تشخیص مبتنی بر امضا، تشخیص مبتنی بر رفتار و اکتشاف استفاده میکند. همچنین اتصالات به وبسایتهای مخرب شناخته شده را مسدود میکند و فایلهای آلوده را برای جلوگیری از انتشار بیشتر قرنطینه میکند.
مجری برخی از بزرگترین و طولانی مدت ترین پروژه های طراحی، نصب، راه اندازی و پشتیبانی محصولات نرم افزاری ضدویروس و سخت افزاری فایروال در کشور
عضویت در خبرنامه
با شبکه گستر
راهنمای خرید
محصولات برتر
شرکت مهندسی شبکه گستر
بیش از سی سال تجربه موفق در ارائه محصولات امنیت شبکه
بیش از سی سال تجربه موفق در ارائه محصولات امنیت شبکه
"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد