مشاور امنیت سایبری به چه شخصی گفته می‌شود

به گفته مجله معتبر فوربس (Forbes) برای آنکه یک سازمان بتواند از حفاظت کامل شبکه‌ها و دارایی‌های دیجیتال خود اطمینان حاصل کند، تخصص یک مشاور امنیت سایبری اهمیت فوق العاده‌ای دارد. با این حال تبدیل شدن به یک مشاور امنیت سایبری حرفه‌ای، زحمت و زمان بسیار زیادی را می‌طلبد.

در پیرامون امنیت شبکه گستر می خواهیم نقش خدمات مشاوره امینت سایبری و مشاوران امنیت سایبری را در چرخه امنیت اطلاعات سازمان بررسی کنیم.

مشاور امنیت سایبری کیست؟

مشاورین امنیت سایبری وظیفه محافظت از شبکه و دارایی‌های دیجیتال مشتریان خود را از طریق سنجش امنیت، ارزیابی ریسک‌ها، توسعه سیاست‌های امنیتی سازمان و تعریف اقدامات لازم جهت پاسخ دهی به حملات سایبری را دارند.

مشاورین امنیت سایبری بنا بر تخصص آنان احتمال دارد، مشاور امنیت اطلاعات، مشاور امنیت شبکه و یا مشاور امنیت پایگاه داده خطاب شوند. مشتریان زیادی در صنایع مختلف مانند مخابرات، اقتصادی و مالی، تولید کنندگان، بخش‌های دولتی و یا  تجارت الکترونیک از خدمات مشاورین امنیت سایبری بهره می‌برند.

اکثر مشاورین امنیت سایبری به جای آنکه در یک حوزه امنیت سایبری به صورت عمیق مسلط باشند، به صورت عمومی به همه جنبه‌های آن آشنا هستند، زیرا نقش آنها ایجاب می کند تا در چندین دامنه مختلف از دفاع سایبری به صورت همزمان ورود کنند. همین امر باعث می شود که وظایف مشاورین امینت سایبری و اطلاعات به صورت روزانه بر اساس موقعیت امنیتی سازمان تغییر کند.

وظایف مشاور امنیت شبکه
وظایف مشاور امنیت شبکه

بخشی از وظایف مشاور امنیت سایبری

مشاورین امنیت سایبری بر سه بخش کلی جلوگیری از ریسک، شناسایی و پاسخ‌دهی تمرکز دارند. برخی از وظایف مشاور امنیت سایبری به موارد زیر تقسیم می‌شود:

  • افزایش حداکثری اثر‌بخشی در محافظت سیستم، شبکه، داده، نرم‌افزار و سیستم‌های اطلاعاتی برای پاسداری در مقابل حملات بالقوه
  • توضیح و تشریح تهدید موجود به مشتری، چرایی نیاز به پیاده‌سازی معماری برای محافظت و چگونگی دفاع این پیاده‌سازی از کسب و کار
  • طراحی استراتژی امنیتی در سطح کلان و مدیریتی با قابلیت فهم در سطح کسب و کار و مدیران ارشد
  • آموزش کارمندان مشتری، برای اطمینان از وجود ایمنی پایدار و برقراری ارتباط قوی با تیم‌ها و پشتیبانی از آنها
  • انجام آزمون و بررسی آسیب پذیری‌های امنیتی و برقراری یک روال زمانبندی شده برای تحلیل تهدیدات
  • نظارت بر مشکلات ایمنی اینترنت و همکاری تنگاتنگ با دپارتمان فناوری اطلاعات برای ساخت راهکارهای پویا
  • همکاری نزدیک با سایر پرسنل امنیت برای اطمینان از محافظت کامل مشتری در تمامی ابعاد
  • تهیه و ارائه گزارش‌های فنی و یافته‌های‌ آزمون‌ها با رهکارهای پیشگیرانه عملی

دوره ها و مدارک مطرح برای مشاور امنیت سایبری

در دنیای فناوری اطلاعات تعداد بسیار زیادی از دوره ها و مدارک بین‌المللی معتبر وجود دارد که هر کارشناس بر اساس نیاز تخصصی خود می تواند این دوره‌ها را بگذراند. برای مشاورین امنیت سایبری نیز چند دوره بسیار معتبر و معروف وجود دارد که عبارتند از:

  • دوره CISSP و یا Certified Information Systems Security Professional از موسسه ISC2
  • دوره CISA و یا Certified Information Systems Auditor از ISACA
  • دوره CISM و یا Certified Information Security Manager
  • CSC و یا Certified Security Consultant

سخن پایانی:

در مطلبی دیگر به بررسی انواع خدمات مشاوره امنیت سایبری خواهیم پرداخت. هزینه‌های بالای داشتن یک تیم مستقر برای اقدامات امنیت سایبری و همچنین فقدان نیروی کارآمد باعث میشود این مهم در عمده موارد به شرکت‌های ارائه دهنده خدمات مشاوره امنیت سایبری معتمد مانند شرکت شبکه گستر که سالها مشاور امین و متخصص سازمان های کلان کشوری و کسب و کارهای مدرن بوده است سپرده شود.

منابع: Forbes / Coursera

شرکت مهندسی شبکه گستر

بیش از سی سال تجربه موفق در ارائه محصولات امنیت شبکه

products

راهنمای انتخاب ضدویروس

مشاوره رایگان با کارشناس فروش

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

نام*